Jaakko Wiljami (Ville) Kangas (s. 1977) on kaustislainen säveltäjä, kirjoittaja, tuottaja, multi-instrumentalisti (soittiminaan mm. akustiset ja sähköiset viulut, kieli- ja kosketinsoittimet) ynnä valokuvaaja.

Esittely

Ville Kangas on työskennellyt musiikin parissa paitsi sooloprojekteissaan, myös erilaisia musiikkigenrejä edustavien yhtyeiden ja taiteilijoiden kanssa muusikkona, säveltäjänä, sovittajana ja tuottajana. Myös on hän toiminut kirjoittajana, toimittajana, kolumnistina, Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ohjelmatuottajana, kulttuuritapahtumien tiedottajana sekä valokuvaajana. Ville on päättänyt, ettei koskaan päätä mikä hänestä tulee isona. Mielenkiintoisia asioita on liikaa! 

Ville on soolojuttujensa lisäksi nähty esim. yhtyeissä Näppärit, Järvelän pelimannit, Prusikoukku, Ismo Alanko Säätiö, Luna Nova, JPP sekä Folkbarokkiyhtye Sama. Hän on säveltänyt kansan- ja maailmanmusiikkia, rock- ja popmusiikkia, elektronista musiikkia, teatterimusiikkia, uutta klassista, sekä musiikkia barokkiorkesterille ja monisatapäiselle lasten ja nuorten Näppärit-ryhmälle.
Kankaalla on näppinsä pelissä yli 70 albumijulkaisulla ja kirjoitetun sanan muodossa useissa kulttuurialan julkaisuissa. Hän on mm. säveltänyt ja yhdessä Antti Huntuksen kanssa käsikirjoittanut musikaalin Vihreä haltiatar – julmettu fantasia, sekä sovittanut ja tuottanut Jarkko Martikaisen ensimmäisen sooloalbumin Mierolainen, joka ylsi Suomen virallisen listan sijalle kolme.

Ville Kangas toimii kesäkuusta 2023 alkaen Kaustisen Kansantaiteenkeskuksen tuottajana jatkaen samalla puuhiansa monialaisena freelance-taiteilijana.
Kustannusosuuskunta Länsirannikko julkaisi lokakuussa 2023 Kankaan esikoiskirjan, kolumni- ja pakinakokoelman Maailman mittakaava – Juttuja järkenne ylläpitoon.